22. veebruar 2013

Esoteeriliselt III: nõid Nastja

Nõid Nastja arvamised noppisin välja "Nastja tarkuste raamatust", autor Kristiina Genno. 

Kust tulevad haigused?
Kõik haigused tulenevad närvidest ja valedest emotsioonidest.
Tervist tuleb kaitsta ja anda organismile emotsioonidest puhkust.
Kui lastel on kodus midagi, mida nad ei taha näha või kuulda, tekivad neil  tihti probleemid kõrvade või silmadega. Kui nad on sageli vanemate tülide tunnistajaks, hakkavad neil valutama kõrvad või halveneb nägemine.
Nastjagi tõdeb, et inimese silmad on algselt loodud kaugele vaatamiseks, aga mida aeg edasi, seda vähem me vaatame kaugemale ja rohkem lähemale, mistõttu nägemine muutub järjest halvemaks. Ta räägib, et temal ei ole kunagi olnud vajadust prillide järele, kuna teeb regulaarselt nägemisharjutusi ja tema nägemine on seni olnud korras. Aga oma abikaasa kasuisal aitas ta nägemise tagasi saada kuue lihtsa silmaharjutusega, mida aitas tal teha iga päev.

Harjutused peaks üsna tuttavad ette tulema, väikeste variatsioonidega, või kuidas?
1.  Vali välja kaks objekti, üks mis asub pisut kaugemal kui käeulatuses ja teine, mis on roheline ja asub kauguses. Näiteks vaata kordamööda lähedal asuva maja numbrit ja kaugemal asuvat puud. Ära kiirusta, silmitse rahulikult kõigepealt üht, siis teist. Anna silmadele mõni hetk aega harjuda.

2.  Joonista silmadega mõtteline ring. Võid ette kujutada kella numbrilauda. Tähtis on, et numbrilaud oleks kuldne ja et ring oleks päripäeva. Jälgi, et sa ei teeks ringile kuskile sakke sisse. Tee pigem aeglaselt ja hoolikalt, eriti seal, kus sakid sisse kipuvad tulema. Pidevalt harjutades ja ringi lihvides paraneb kogu organismi talitlus.
3. Vaata enda ette ja siis liigu mõtteliselt pilguga poolkaares üle pea oma kukla taha. Pea ei liigu pilguga kaasa, vaid jääb kogu harjutuse ajal samasse asendisse. Siis liigud poolkaares uuesti kukla tagant ette tagasi. Edasi korda sama harjutust, aga siis liigub pilk eest alla, lõuast mööda ja poolkaares altpoolt kukla taha. Ja uuesti tagasi. Nüüd vii pilk eest paremale, justkui piiluksid oma parema kõrva taha. Ja tagasi. Ja siis vasema kõrva taha ja tagasi.
4. Joonista paberile kaks nelja tiivaga liblikat. Üks liblikas võiks olla A4 paberi suurune. Nummerda esimese liblika tiivad, alustades alumisest vasakust, millele märgi number üks. Ülemisele paremale märgi number kaks. Alumisele paremale kolm ja viimaselt number neli. Teise liblika tiivad nummerda vastupidi, alustades alumisest paremast. Võta ette esimene liblikas ja hakka numbrite jrjekorda järgides silmadega mööda liblika tiivaääri liikuma, joonistades silmadega liblikaid. Korda harjutust kümme korda ja siis võta ette teine liblikas. Nüüd korda harjutust vastupidises suunas samuti kümme korda.
Kui veidi harjutada, siis pole varsti enam joonistatud pilti vaja. Kui suudad harjutust sooritada ilma pildita, suurenda liblikate suurust. Liblikas võib olla isegi ühe toaseina suurune - mida suurem seda parem. Pead ise kontrollima, et suudaksid kõik jooned täpselt välja joonistada.
5. Ka järgmise harjutuse juures võid vajadusel alustuseks appi võtta paberi ja pliiatsi. Joonista paberile suur külili kaheksa ja hakka silmadega liikuma mööda selle külgi. Eriti hea on, kui suudad selle oma silmade ette manada terve majaseina suurusena ja siis pilguga hoolikalt mööda ettekujutletavaid jooni liikuda. Ära kiirusta ega kurna liialt silmi. Piisab kui teed kümme korda.
6.  Hõõru käsi, peopesad vastakuti, tugevasti kokku. Hõõru kolmkümmend sekundit, kuni tunned, et peopesadesse kontsentreerub energia ja pihud lähevad kuumaks. Aseta käed päikesepõimikule. Selle harjutusega anname endale energiat juurde. Seejärel lase nägu aeglaselt alla, et energia läheks silmade juurde. Sule õrnalt silmad, ripsmed ei tohi puudutada põski. Seda harjutust tuleb sooritada pimedas toas ja kinnisilmi. Sa tunned kohe, et kätelt tuleb energia silmadesse. See lõdvestab ja tekitab meeldiva tunde. Kui käed ära võtad, ära ava silmi järsult, vaid pikkamööda. Kõik liigutused on sujuvad.
 Harjutused aitavad ka neid, kel silmadega probleeme ei ole - nende nägemise saab veel paremaks muuta.
 Ei ole vaja teha ilmtingimata kõiki kuut harjutust. Tähtis on, et harjutusi tuleb teha regulaarselt viis minutit päevas, kuid tuleb olla kannatlik, sest tulemusi on oodata alles kuu või kahe pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...